Ingin Pengalaman Pendidikan Terkini Di 5 Buah Sekolah Kami?

Mutiara KAFA Learning Center (MKLC)

[www.mutiarakafa.my] At Mutiara KAFA Learning Centre we believe in going back to basics. Islam is a perfect way of life sent down by Allah, Lord of the Universe, through His Messenger, Prophet Muhammad (saw) as salvation. We, therefore, believe Allah's Qur'an and Prophet's sunnahs are devine life guides for humankind to attain success in this life as well as in the life hereafter.

Read More »

Maahad Tahfiz Mutiara (MTM), Kertih Terengganu

[www.tahfizmutiara.com] Hasrat menubuhkan sebuah Maahad Tahfiz telah terpendam dalam sanubari Yang Mulia Ungku Hafsah Binti Mohd, seorang dermawan dan aktivis yang banyak mencurahkan idea, dana dan tenaganya melalui Yayasan Anak Warisan Alam, Yayasan Restu dan Masjid Abdul Rahman, Kampung Tunku Petaling Jaya. Selepas berkhidmat dengan Kumpulan Sime Darby lebih daripada 20 Tahun, beliau dilantik sebagai Pengarah bagi Syarikat Adat Angkasa Sdn Bhd dan Kerjaya Sukses Sdn Bhd.

Read More »

Mutiara Integrated Secondary School (MISS)

[www.miss.edu.my] Tujuan SMITA dan Mutiara Integrated Secondary School (MISS) ditubuhkan ialah untuk melahirkan generasi muslim yang bertaqwa, berakhlak mulia, berfikiran terbuka dan berjiwa tajdid. SMITA dan Mutiara Integrated Secondary School bercita-cita dan merancang untuk menyediakan landasan yang betul bagi para pelajar melanjutkan pelajaran dalam pelbagai bidang pengkhususan agama. Peluang juga akan dibuka luas untuk para pelajar yang berminat dalam bidang profesional seperti perubatan, kejuruteraan, senibina dan seumpamanya. Dalam masa yang sama mereka juga akan dipastikan supaya sentiasa peka kepada tanggungjawab asasi sebagai khalifah Allah dan bergerak aktif dalam usaha-usaha memperbaiki keadaan ummah.

Read More »

Sekolah Menengah Islam Tahfiz Al-Amin (Perak)

[www.smita.edu.my] Tujuan SMITA ditubuhkan ialah untuk melahirkan generasi muslim yang bertaqwa, berakhlak mulia, berfikiran terbuka dan berjiwa tajdid. SMITA bercita-cita dan merancang untuk menyediakan landasan yang betul bagi para pelajar melanjutkan pelajaran dalam pelbagai bidang pengkhususan agama. Peluang juga akan dibuka luas untuk para pelajar yang berminat dalam bidang profesional seperti perubatan, kejuruteraan, senibina dan seumpamanya.

Read More »